Belastingen

Als ondernemer kunt u uw belastingzaken zelf regelen. Voor een leek kan dat echter erg ingewikkeld en tijdrovend zijn. Er is een alternatief …

Het alternatief is dat u een beroep doet op een expert: een van onze belastingadviseurs. Dat heeft diverse voordelen. U bespaart kostbare tijd. U kunt erop vertrouwen dat aangiftes op tijd en correct worden ingediend bij de belastingdienst. Uw adviseur behartigt uw belangen en onderhoudt namens u de contacten met de belastingdienst. Bovendien bent u voordeliger uit, doordat onze belastingadviseur optimaal gebruikmaakt van aftrekposten en belastingvoordelen. Hoe dat werkt, lichten we hieronder toe.

Omzetbelasting

De aangifte omzetbelasting wordt veelal per kwartaal ingediend. Meestal is dat niet zo moeilijk. Toch wordt de aangifte vaak vergeten of pas op het laatste moment gedaan, wat de kans op fouten verhoogt. Met onze hulp kunt u fouten en boetes wegens te laat indienen voorkomen.

Ook voor een ingewikkelde aangifte die specialistische kennis vereist, bent u bij ons aan het juiste adres. Met een goed omzetbelastingadvies kunt u geld verdienen. Bij iedere transactie is het namelijk de vraag wat de btw-gevolgen zijn. En omdat de btw sterk aan veranderingen onderhevig is, ontstaan er steeds nieuwe mogelijkheden en keuzes. Uw belastingadviseur speelt daar tijdig op in. Zo voorkomt u niet alleen problemen en discussies met de belastingdienst, maar behoudt u ook de kans op het behalen van btw-voordeel.

Vennootschapsbelasting

Ondernemers die eigenaar zijn van een bv of nv, moeten jaarlijks de aangifte vennootschapsbelasting indienen. Het correct opstellen van deze aangifte is vaak erg lastig. Gelukkig zijn onze specialisten in staat om zelfs de meest gecompliceerde aangifte probleemloos op te stellen. Daarbij houden zij rekening met alle fiscale correcties, zodat u niet te veel belasting betaalt.

Inkomstenbelasting

Voor zowel particulieren als ondernemers kunnen wij de volledige aangifte inkomstenbelasting verzorgen. Dit houdt veel meer in dan alleen het invullen van uw aangifte. Hét grote voordeel is dat u tijdig advies krijgt over de besparingen die u kunt behalen door de juiste aftrekposten en structuurwijzigingen te gebruiken. Natuurlijk kunt u zelf aangifte doen. U loopt dan echter het risico dat u bijvoorbeeld niet optimaal gebruik maakt van de verdeling van de aftrekposten tussen u en uw fiscale partner. Het is beter en uiteindelijk voordeliger om uw aangifte te laten verzorgen door een specialist.

Erfbelasting

Wanneer er iemand in uw naaste omgeving overlijdt, zijn er ineens veel zaken te regelen. Het doen van aangifte voor de erfbelasting is er daar één van. Het is heel begrijpelijk dat u dat zwaar valt in deze moeilijke periode. Daar komt nog bij dat het invullen van de aangifte erfbelasting een ingewikkelde, tijdrovende kwestie is en specifieke kennis vereist. Deze zorg nemen wij u graag uit handen. Met kennis van zaken verzorgen wij de aangifte erfbelasting, inclusief het controleren van de opgelegde aanslag en – indien nodig – het voeren van correspondentie met de belastingdienst.

Schenkbelasting

Als u een schenking of gift heeft ontvangen, kan het zijn dat u een aangifte schenkbelasting moet doen. Dit is afhankelijk van de hoogte van de schenking en van uw relatie met degene die de schenking heeft gedaan. Als u aanspraak wilt maken op een vrijstelling van schenkbelasting, moet u altijd aangifte doen. Wij kunnen u hierover adviseren en kunnen de schenkingsaangifte uiteraard voor u verzorgen.